Index Vakbarát Hírportál

WTCR: három magyar induló a Hungaroringen

2019. április 23., kedd 12:41

Háromra bővült a magyar indulók száma a WTCR, vagyis a túraautó-világkupa hungaroringi hétvégéjén, a két gyári támogatással versenyző pilóta, Michelisz Norbert (Hyundai) és Tassi Attila (Honda) mellett ott lesz ugyanis a rajtrácson a Zengő Motorsport 23 éves felfedezettje, Tenke Tamás is. Tenke a TCR közel-keleti bajnokságában már kipróbált Cupra Leónnal áll rajthoz szabadkártyás versenyzőként.

„Nagy megtiszteltetés és hihetetlen lehetőség ez a számomra. Sokat kell még tanulnom, úgyhogy nem bocsátkoznék jóslásokba. A cél az, hogy a szabadedzéseken és időmérőkön a lehető legtöbb kört tegyem meg, és aztán mindhárom versenyen eljussak a célig, ezzel már elégedett lennék” – mondta a többszörös szimulátoros bajnok. Tenke számára ez inkább tanulási lehetőség lesz, valószínűleg nem szól majd bele érdemben a versenyekbe.

Szabadkártyás indulóként Tenke nem szerezhet majd pontokat, és a normál büntetősúly-kiosztás mellett további 20 kiló plusz terhet kell majd cipelnie autójában.

Tenke ugyan szerepel a Hungaroringen a WTCR-rel együtt rendezett TCR Európa-kupa egész éves nevezési listáján is, de a WTCR-szereplés miatt beáldozza az Európa-kupa első fordulóját, és az április 26-28-i versenyhétvégén csak a világkupára koncentrál majd. A hét hétvégéből álló Európa-kupába csak a második, hockenheimi fordulóban csatlakozik be május 24-26-án.

Rovatok