Index Vakbarát Hírportál

Tömegkáoszt okozott a monacói F2-n Mick Schumacher

2019. május 24., péntek 12:33

Tatiana Calderonnal koccant össze a monacói Forma-2-es futam 20. körében, pénteken Mick Schumacher. Michael Schumacher 10. helyen haladó fia a Rascasse-kanyarban próbálta előzni ellenfelét, de túl kevés volt a hely, ütköztek, és a német kocsija beforgatta maga elé a másikat.

Olyan tökéletesen álltak keresztbe az autók, hogy nem lehetett elférni mellettük, így csakhamar feltorlódott mögöttük az egész mezőny. Nem volt mit tenni, félbe kellett szakítani a futamot piros zászlóval.

Az autókat a pályabírók tolták egyenként a depóba, ahol kereket cserélhettek és dolgozhattak rajtuk a szerelők - ez volt a kis Schumacher szerencséje, a balesetnél ugyanis kocsiján meglazult az első szárny, amit a boxban így rendbehoztak.

Az eset rettentően hasonlít Michael Schumacher leghíresebb balhéjára, amikor 2006-ban az F1-es időmérőn keresztbe állt a Rascasse-ban, és pole-idejét a sárga zászló miatt nem javíthatták meg.

A hétszeres világbajnok akkor nem úszta meg büntetés nélkül, utolsó rajthelyre sorolták vissza - szándékosnak minősítették az esetet -, most a fia sem: bár ez utóbbi biztosan véletlen manőver volt - csak türelmetlenkedett, és elkapkodta az előzést Mick - áthajtásos büntetést kapott.

Az F2-autók felsorakoztak a depóban, 12:35-kor újraindították a versenyt, amiből 21 kör volt hátra. Schumacher gyorsan letudta az áthajtást, a 17. helyre esett vissza, csak ketten maradtak mögötte.

Nyck De Vries állt az élen, 1,5 másodperccel sem vezetett Luca Ghiotto előtt egészen a hajráig. Correa a mezőnyben két körrel a vége előtt ütközött, újra jött a biztonsági kocsi, de az utolsó körre elengedte a mezőnyt.

De Vries viszont még növelte is az előnyét, a pole-ból indulva megnyerte a futamot. Ghiotto lett a második, a japán Macusita a harmadik.

Mick Schumacher a 12. helyen ért célba.

Rovatok