Index Vakbarát Hírportál

Számolási hiba vezetett az óriási előzéshez

2019. augusztus 26., hétfő 13:59

Minden idők egyik legjobb utolsó kanyaros előzésével nyerte meg a MotoGP Brit Nagydíját vasárnap Alex Rins, amikor a célvonalon előzte Marc Marquezt. 13 ezredmásodperccel verte a suzukis spanyol a hondást.

Rins elárulta, megtervezte az egészet, de azt is, hogy egy tévedés vezetett a zseniális manőverhez.

Igen, előre elterveztem az akciót. Az első és a második szektorban gyorsabb voltam Marcnál, de a másik kettőben szenvedtem. Ráadásul az utolsó előtti körben hibáztam, kívülről akartam megelőzni Marcot, mert azt hittem, az az utolsó kör. Mikor észrevettem, hogy nem az volt, keményen húztam neki, és megtervezhettem a végső manővert. Tudtam, hogy gyors vagyok ott, hihetetlen, hogy összejött

- idézte a Motorsportweek.com a nyertest.

De nem csak az utolsó kanyarban, végig taktikázott, nem akarta felfedni Marquez előtt az erős és a gyengébb pontjait a pályán:

"A verseny közepén Marc kiengedett, megelőztem. Azt mondtam magamnak, Alex, tartsd meg a titkaidat! Visszaelőzött, a többit látták."

Rins másodszor győzött a MotoGP-ben, tavasszal Valentino Rossi, most, Silverstone-ban Marquez előtt.

"Nem tudom elhinni, hogy két olyan legendát verhettem (a győzelmeimnél), mint Marc és Valentino" - lelkesedett a 23 éves suzukis, akinek előzése már biztosan legendás lesz, Rossi 2009-es barcelonai húzásával kell együtt emlegetnünk, azóta valószínűleg a legváratlanabb, így a legklasszabb.

Rossi vs Lorenzo Catalunya 2009

Rovatok