Index Vakbarát Hírportál

WTCR: Micheliszé az első időmérő, már 14 ponttal vezeti a bajnokságot

2019. december 13., péntek 08:48 | aznap frissítve

Michelisz Norbert nyerte a WTCR malajziai szezonzárójának első időmérőjét, az ezzel szerzett 5 ponttal 14 pontra növelte előnyét a bajnokságban, miután kihívói mind hátrébb végeztek.

Két okból is kedvező helyzetből várta a túraautó-világkupa bajnoki címéért küzdő Michelisz Norbert a WTCR malajzai szezonzárójának első pénteki időmérőjét. Egyrészt a két pénteki szabadedzést az első és a második helyen zárta, másrészt a bajnoki riválisai jelentősen elmaradtak tőle az összesen 75 percet jelentő gyakorlásokon. Persze felmerült, hogy esetleg Esteban Guerrieri (Honda), vagy Yvan Muller és Thed Björk (Lynk & Co) altatnak, ám az időmérő elején gyorsan kiderült, hogy nem erről van szó, valóban nem tudják befogni a Hyundaiok tempóját.

Michelisz erősen kezdte az időmérőt, egy ideig a cuprás Mikel Azconával volt harcban, de nagyjából a félórás időmérő felénél hatalmas kört ment a Hyundai magyar pilótája, 4 tizedet verve a komplett mezőnyre.

Mögötte viszont volt kavarodás, mert 10 perccel a kvalifikáció vége előtt az első öt helyen öt különböző márka képviselője volt. A bajnokesélyesek közül Guerrieri ekkor a 8., Muller a 20., Björk a 21. helyen állt. Ezen ugyan sikerült javítaniuk, de

Michelisz idejét senki nem közelítette meg, a magyar pilóta az első időmérő első helyét behúzva 14 pontra növelte előnyét a bajnoki összetettben.

Az első futam első rajtkockáját megszerző Michelisz mellől némi meglepetésre Aurélien Panis rajtol majd Cuprával, Guerrieri a 10., Muller a 16., Björk a 28. helyről indul majd, vagyis az erős pontszerzésért is küzdeniük kell majd vasárnap. Guerrieri később nyert egy rajthelyet, amikor Michelisz egyik csapattársa, Nicky Catsburg 5 rajthelyes büntetést kapott, amiért sárga zászlónál előzött és túl gyorsan ment az első időmérő alatt, de Michelisznek még így is maradt két hátvédje a bajnoki rivális Guerrieri előtt.

Örülök, de nem fogok sokáig örülni

Boldogan, de a helyzetét reálisan látva értékelt Michelisz Norbert a pole pozíció megszerzése után, kiemelve, hogy bár fontos eredmény volt az időmérő megnyerése, a lényeg vasárnap jön a három futammal, és azelőtt még egy újabb időmérő is lesz.

Ami kívülről nem biztos, hogy látszott, az az, hogy mennyire jó csapatunkát végeztünk. Tökéletesen adta ki nekem mindig a szélárnyék Gabriele Tarquini mögött, a végére pont olyan közel voltam, hogy tervezni sem tudtuk volna jobban. Volt némi szerencsénk, de persze nem akarom csökkenteni, de ez a mai pole pozíció tényleg csapatmunka volt

- mondta Michelisz, akinek teljes értelését a videóban hallhatják.

WTCR Malajzia: Michelisz Norbert értékelése az első időmérő után

A második, három részre bontott időmérő magyar idő szerint 12.30-kor indul majd, a program pedig vasárnap folytatódik majd három futammal.

Rovatok