Index Vakbarát Hírportál

Változik a WTCR-naptár, a Hungaroringen indul a szezon

2020. február 5., szerda 14:20

Helyszínváltozás miatt később indul a túraautó-világkupa 2020-as szezonja, a pár éve szezonnyitóként szolgáló marrákesi helyszín ugyanis kiesik a naptárból. Az április eleji versenyt július végén, Salzburgban pótolják be, ez pedig két szempontból is jó hír a címvédő Michelisz Norbert magyar szurkolóinak:

A marrákesi utcai pálya 10 éve szerepelt a naptárban, és elképzelhető, hogy később visszatér a helyszínek közé, 2020-ban viszont nem versenyeznek itt. A marokkói helyszín törlése egyszerű okokra vezethető vissza: a Sébastien Loeb Racing távozásával kikerült a sorozatból a marokkói Mehdi Bennani, így a mögötte álló tőkeerős támogatók már nem finanszírozták a marokkói szezonrajtot.

A versenynaptár módosítása egyben azt is jelenti, hogy a szezon első hat versenyét három hónap alatt tudja le a mezőny, tehát sűrű lesz a tavaszi, európai szakasz.

Apróbb változás, hogy szeptemberben későbbre tolták a kínai futamot abban bízva, hogy addigra véget ér a koronavírus terjedése, és biztonságos helyszín lesz Kína.

A módosított WTCR-versenynaptár

Rovatok