Index Vakbarát Hírportál

Nem indul a következő versenyen a 140-nél óriásit bukó MotoGP-világbajnok

2020. július 21., kedd 13:54

Hatalmasat bukott Marc Marquez a MotoGP vasárnapi szezonnyitóján, a hatszoros világbajnok spanyol motorversenyző 140 kilométer/órás sebességnél esett el. Hordágyon vitték el a pályáról, később kiderült, hogy eltört a karja, meg is kellett műteni.

Az autosport.com szerint Marquez orvosa, Xavier Mir azt nyilatkozta, hogy a hétvégi spanyol versenyt biztosan kihagyja a spanyol motoros, és további 3-4 hetet csúszhat a felépülése, ha az ideig is megsérült a karjában. Ha viszont minden jól megy, már augusztus elején, a cseh futamon visszatérhet Marquez, aki még soha nem hagyott ki versenyt sérülés miatt. 

A versenyhétvégén rajta kívül még ketten sérültek meg: Cal Crutchlow a csuklóját törte el a vasárnapi bemelegítés alatt, Alex Rinsnek pedig megrepedt a válla az időmérőn. Az autosport.com információi szerint a Honda nem fogja pótolni a hiányzó Marquezt, ami azt jelenti, hogy egyetlen versenyzővel, Marquez testvérével, Alex Marquezzel állnak rajthoz Jerezben.

A szezonnyitót a 21 éves yamahás  Fabio Quartararo nyerte,  mögötte a spanyol Maverick Vinales és az olasz Andrea Dovizioso futott be.

Rovatok