Index Vakbarát Hírportál

Katarban minden versenyzőt és csapattagot beoltanak a gyorsaságimotoros-vb előtt

2021. március 12., péntek 08:52

Katar felajánlotta a gyorsaságimotoros-világbajnokság versenyzőinek és csapattagjainak koronavírus elleni beoltását, amit elfogadtak az illetékesek.

A csütörtökön nyilvánosságra hozott ajánlat azoknak szól, akik részt vesznek a szezon előtti teszteken és a március 28-án, illetve április 4-én Dohában sorra kerülő futamokon.

A közlemény szerint Katar jelentősen felgyorsította az oltási programját, ezért nyílt lehetősége felajánlani a vakcinákat.

A közel-keleti ország kormánya „minden résztvevő egészsége érdekében” kínálta fel az oltást, illetve azért, hogy a mezőny később biztonságosan utazhasson a világ minden tájára.

A Nemzetközi Motorsport Szövetség (FIM), a kereskedelmi jogokat birtokló Dorna Sports, valamint a csapatok, technológiai partnerek és szponzorok képviselőit tömörítő IRTA köszönetet mondott Katarnak, hogy „segít minimalizálni a bajnokság jövőjét fenyegető kockázatokat”.

Februárban koronavírus-fertőzésben elhunyt Fausto Gresini csapattulajdonos, aki kétszer volt világbajnok a 125 köbcentisek között. 

A versenyzők közül az olasz Valentino Rossi, a francia Fabio Quartararo és a spanyol Iker Lecuona átesett már a fertőzésen.

A Bahreini Királyság február végén felajánlotta a Forma–1-es mezőny versenyzőinek és csapattagjainak koronavírus elleni beoltását, ezt azonban elutasította a versenysorozat vezetése.

(Borítókép: Giuseppe Cacace/AFP)

Rovatok