Index Vakbarát Hírportál

Messi elhíresült beszólása a sláger már a sakkvilágbajnokságon is!

2022. december 30., péntek 07:31

Qué mirás, bobo? Lionel Messi elhíresült beszólása, amit Wout Weghorsthoz intézett az Argentína–Hollandia világbajnoki negyeddöntő után, mára világsláger lett. Milliószámra nyomtatják a feliratot viselő pólókat, és most ilyenben pompázott Jan Alekszandrovics Nyepomnyascsij orosz nemzetközi nagymester is a kazahsztáni Almatiban rendezett rapidsakk-világbajnokságon.

A jelek szerint Lionel Messi elhíresült beszólása, a „Qué mirás, bobo?” (szabad magyar fordításban: mit bámulsz, hülyegyerek?) mára szállóigévé népszerűsödött. A spanyol nyelv argentin dialektusában elhangzott mondat, amelyet a katari világbajnokság Argentína–Hollandia-negyeddöntője után intézett a világ legjobb futballistája az őt bámuló Wout Weghorsthoz, mára bőven áttörte a futball kereteit, és sportágaktól független szállóige lett belőle.

Olyannyira, hogy a minap befejeződött rapidsakk-világbajnokságon, a kazahsztáni Almatiban az orosz nemzetközi nagymester, Jan Alekszandrovics Nyepomnyascsij egy ilyen feliratú pólóban jelent meg és ült asztalhoz.

A rendezőknek azonban nem nyerte el a tetszését a póló, és felszólították a világbajnok Magnus Carlsen legutóbbi kihívóját, hogy az alkalomhoz illő öltözékben jelenjen meg.

A rapidsakk-világbajnokságot egyébként Carlsen nyerte meg 13 fordulóban szerzett 10 pontjával, a most már román színekben versenyző Rapport Richárd nyolcadik lett 9 ponttal, Nyepomnyascsij pedig tizennegyedik 8,5-tel.

(Borítókép: Jan Alekszandrovics Nyepomnyascsij 2022. július 3-án. Fotó: Miguel Pereira / Getty Images)

Rovatok