Index Vakbarát Hírportál

Triatlon közben álltak meg fuldoklókat menteni

2016.01.28. 18:00

Egy dél-afrikai triatlonverseny futószáma közben mentett ki a vízből két fuldoklót két atléta, akik - miután partra segítették a bajba jutott férfiakat - még a versenyt is befejezték.

   

Martin Potgieter és Dylan Hartwig az Ironman 70.3 triatlonverseny utolsó kilométereit futotta vasárnap, amikor megálltak segíteni az East London partjainál észrevett fuldoklókon.

"Kis lökésekkel sikerült őket a partra terelni" - mondta Potgieter, aki azután vetette magát a vízbe, hogy észrevette a verseny egyik bíráját, amint az a part felé futva levetette magáról néhány ruhadarabját, majd úszni kezdett a fuldoklók felé.

A 37 éves Potgieter szerint részben amiatt aggódtak, hogy az életükért küzdő fuldoklók véletlenül lenyomják őket a víz alá. A könyvelést tanuló 21 éves Hartwig közben görcsöt kapott a hideg vízben, a két sportember ugyanis akkor már 5-6 órája versenyzett, de a fiatalember ettől függetlenül a fuldoklók kimentésére koncentrált.

Végül 15-20 perccel később a két sportember visszavette a cipőjét, és végigfutotta a versenyt: Potgieter 6 óra 50 perccel, Hartwig 7 óra 15 perccel ért célba. Az úszásból, kerékpározásból és futásból álló Ironman 70.3 triatlonversenyt a dél-afrikai Matt Trautman nyerte a férfiak mezőnyében kicsivel több mint négy órás eredményével. (MTI)



Rovatok