Index Vakbarát Hírportál

Ronaldónál még ön is sikeresebb lehet szabadrúgásban

2015.10.22. 11:56

Nem akarjuk bántani Ronaldót, de amikor szabadrúgáshoz készülődik, lassan olyan érzésünk lesz vele kapcsolatban, mint amikor egy suta kisgyerekkel szeretne mindenki gólt rúgatni, miközben elnézően mosolyognak, ha közben hasra vágódik.

De ez kinek jó? Ronaldónak biztosan nem, és a csapatainak meg még annyira sem, tény, hogy a legutóbbi 88 szabadrúgásából csak kettőből lett gól.

A Goal.com szedte össze a statisztikát, miután Ronaldo, szerdán, a Bajnokok Ligájában két szabadrúgást is elvégezhetett a PSG ellen, de mind a kettő gyatrára sikeredett, és egyik sem találta el a kaput.

Ronaldo eredménytelensége évek óta tárgya az ilyen irányú statisztikáknak.

A futballba Ronaldo hozta be az amerikai-futballban a punterek alkalmazta mozdulatsort, amihez hasonló módon ő is pontosan kilépve áll a labda mögé, ezért szabadrúgásspecialistának is nevezik. Azonban vele szembe két igazi szabadrúgásspecialistát állított a szaklap: a bosnyák Pjanicot, aki a legutóbbi 8 kísérletéből négy gólt szerzett (50 százalékos teljesítménnyel), illetve a Tottenhamből Christian Eriksent, aki a Swansea ellen két szabadrúgásgólt is lőtt.

Ronaldo eredményessége szabadrúgásból 2,2 százalékos, a lap megjegyzi, hogy Pjanicnak a következő 162 szabadrúgást kellene elrontania ehhez a szinthez.



Rovatok