Index Vakbarát Hírportál

Benzema, Messi és Schmeichel a leghűségesebbek között

benzema messi
2021.04.26. 15:59
A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) legfrissebb posztjában a leghűségesebb játékosokkal foglalkozott.

Mint a bevezetőben írják, bár az utóbbi években fokozódott a játékosok csapatok közötti mobilitása, a siker egyik fő kulcsa még manapság is a csapat hosszú távú stabilitása.

A CIES 35 liga 540 csapatát figyelte meg, hogy az elmúlt 10 évben mely játékosok szerepeltek a legtöbb bajnoki mérkőzésen.

A rangsort a kolumbiai ligában szereplő Atlético Junior kapuját védő Sebastián Viera vezeti, a Villarreal korábbi játékosa 395 bajnokin lépett pályára a 2011. április 19. és 2021. április 19. között, és összesen 35 687 percet játszott a csapatában.

Az európai mezőnyben is egy kapus áll a legjobb helyen, a Leicester Cityt erősítő Kasper Schmeichel 372 ütközeten 33 432 percet hozott össze, megelőzve a kontinensrangsorban a barcelonai Lionel Messit (340) és a manchesteri David de Geát (337).

A Real Madridnál Karim Benzema viszi a prímet 322 meccsével, a Bayern Münchennél Thomas Müller 310-zel vezet, a Chelsea-nél César Azpilicueta 292-es termése az etalon, a Manchester Citynél Sergio Agüero (272), a PSG-nél Marco Verratti (221) volt a leginkább foglalkoztatott játékos az elmúlt tíz idényben.

A ligákat illetően, a Premier League-ben a legtöbbet játszó futballisták átlagosan 263 meccset tudnak felmutatni, az ausztrál élvonalban ez a szám csupán 125.

Az öt európai topliga egyaránt az első nyolcban található a listán, az eredmények azt mutatják, hogy a csapatok stabilitása együtt jár a kedvező anyagi lehetőségekkel, és ott a nagyobb a mozgás, ahol kevesebb a pénz.

Az NB I-ben az MTK-t erősítő Kanta József 240-es termése az első, a paksi Szabó János és a zalaegerszegi Babati Benjamin 233-mal holtversenyben a második. A Ferencvárosnál Dibusz Dénes (220) szerepelt a legtöbbet, a lista végén a diósgyőri Antal Botond 104 meccse található meg.

A teljes listákat ide kattintva tekintheti meg! 

(Borítókép: A Real Madridnál Karim Benzema, a Barcelonánál Lionel Messi volt a csúcs – NurPhoto / Getty Images Hungary)



Rovatok