Index Vakbarát Hírportál

Tíz magyar a rövidpályás gyorskorcsolya Eb-n

2013.01.17. 10:55

Tíz magyar versenyző részvételével kezdődik a rövidpályás gyorskorcsolyázók idei Európa-bajnoksága pénteken a svédországi Malmőben, közülük főleg a nők számítanak éremesélyesnek.

A csapat tagjai - Knoch Viktor, Liu Shaolin Sándor, Béres Bence, Burján Csaba, Lóth Dávid Manó, Heidum Bernadett, Keszler Andrea, Kónya Zsófia, Lajtos Szandra és Tóth Patrícia - már hétfőn elutaztak a kontinensviadal helyszínére, s csütörtök délután hivatalos edzésen belül próbálhatják ki a pályát. Közülük nemenként ketten indulhatnak az egyéni versenyben, váltóban pedig mind a férfi, mind a női válogatott szerepel.

Az Eb-n egyéniben 500, 1000 és 1500 méteren rendeznek futamokat, a távonkénti győzteseket is díjazzák, majd vasárnap sor kerül mindkét nem szuperdöntőire 3000 méteren az összetett Európa-bajnoki címért.

A program péntek délután 15.40-kor az 1500 méteres selejtezőkkel indul, este a táv elődöntőit és döntőit, illetve a váltók selejtezőit rendezik. Szombaton egyéniben 500 méteren küzdenek az érmekért, a csapatok pedig a döntőbe jutásért korcsolyáznak majd. Vasárnap az 1000 méteres viadalokat, illetve az egyéni verseny szuperdöntőit, továbbá a váltók döntőit rendezik meg.

A csehországi Mladá Boleslavban rendezett tavalyi Eb-n Heidum Bernadett 1000 méteren ezüst-, Keszler Andrea pedig 500-on bronzérmet szerzett, a női váltó szintén harmadik volt, egyéni összetettben Heidum a negyedik, Keszler a hetedik helyen zárt. A mostani idény eddigi négy Világkupa-versenyei alapján Malmőben is hasonló éremesélyekkel indul a csapat.



Rovatok