Index Vakbarát Hírportál

A síliftkezelő mentette meg a 9 éves fiút

2013.01.31. 11:44 Módosítva: 2013.01.31. 13:34

Egy bátor, a kábeleken kimászó pályamunkás mentette meg a 9 éves fiú életét, aki 12 méter magasságban, a sílift székébe kapaszkodva lógott, írja a síelők.hu.

A fiú édesanyja utólag azt mesélte, hogy a 9 éves Adel öt éve síel, figyelnek rá, mindig szülői felügyelettel és sisakban csúszik. Múlt szombaton a libanoni Faraya-Mzaar síterepén a kezdőknek való pályák környékén síeltek, a fiú egyedül szállt be a négyszemélyes ülőliftbe. Lehajtotta a biztonsági korlátot, de mikor megérkezett a hegyállomáshoz, nem sikerült azt időben felemelnie, csak akkor, mire a lift megfordult, és visszaindult a másik végállomásra. A fiú pánikba esett.

A csak egy irányba mozgatható lift megállt, de az erős, 25 km/órás szélben és hidegben a bepánikolt fiúnak nem sok esélye volt a menekülésre, egyik kezével a lift ülésébe kapaszkodva, 12 méter magasan lógott a levegőben.

A felháborodott anya állítja, hogy a liftkezelő nem segített a gyereknek, akire már mindenki felfigyelt, és akinek a szomszédos liftnél dolgozó, és mindössze harmadik munkanapját töltő kezelő, Amman segített, aki leállította saját liftjét, és átrohant a bajba jutott gyerekhez.

Felmászott a liftoszlopra, majd kesztyű nélkül, puszta kézzel, a két drótkötélbe kapaszkodva lemászott a tőle 10 méterre megakadt fiúhoz, akit sikerült visszahúznia és visszaültetnie a székbe.

Az alattuk összeverődött tömeg is segített, kiabálva magyarázták a gyereknek, hogyan szabaduljon meg síléceitől, biztatták, és tartották benne a lelket, amíg megérkezett a segítség.

A kis Adel megúszta, édesanyja pedig petíciót készített, aláírásokat gyűjt, és erősen kritizálja a síterep hozzáállását.



Rovatok