Index Vakbarát Hírportál

Két magyar érem a rövidpályás gyorskorcsolya Eb-n

2014.01.17. 19:21

Heidum Bernadett ezüst-, Kónya Zsófia pedig bronzérmet nyert 1500 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók drezdai Európa-bajnokságának pénteki nyitónapján. A nemzetközi szövetség (ISU) honlapja szerint a táv hat korcsolyázót felvonultató döntőjében a holland Jorien Ter Mors győzött, Heidum és Kónya pedig többek között a tavaly összetettben Eb-győztes olasz Arianna Fontanát is maga mögé utasította.

Ezzel mindketten értékes pontokat gyűjtöttek az összetett kontinensbajnoki címért zajló versenyben, amelynek 3000 méteres szuperdöntőjét vasárnap rendezik meg. Keszler Andrea, a női 1500 harmadik magyar indulója a selejtezőben búcsúzott, és a 34. helyen végzett, írta az MTI.

A férfiaknál magyar részről Liu Shaolin Sándor és Knoch Viktor volt érdekelt 1500 méteren. Ők az elődöntőig jutottak, s előbbi végül 11., utóbbi pedig 18. lett a 44 fős mezőnyben.

A program pénteken a váltók selejtezőjével folytatódik, szombaton az egyéni 500 méteres versenyt és a váltók elődöntőjét, vasárnap pedig egyéniben az 1000 méteres viadalt és a 3000 méteres szuperdöntőket, valamint a váltóversenyek fináléit rendezik meg.  • Tippek
  • Babaváró hitel

Rovatok