Index Vakbarát Hírportál

Gyarmati Panka újabb lépése a világhír felé

2016.02.16. 15:39

Meghívták a Burton US Open elnevezésű klasszikus versenyre a világkupagyőztes Gyarmati Panka, aki előtt magyar hódeszkás még soha nem szerepelt a rangos eseményen.

Az egyesült államokbeli viadalt az idén 34. alkalommal rendezik meg, ezúttal a coloradói Vailben. Ezt a versenyt nem a nemzetközi szövetség (FIS), hanem a nagy hagyományokkal rendelkező hódeszka-versenyeket tömörítő World Snowboard Tour (WST) nevű szervezet rendezi, a fődíj kategóriánként 45 ezer dollár (12,5 millió forint).

A Burton US Openen félcső és slopestyle (trükkös akadályverseny) kategóriában mérik össze tudásukat a hódeszkások, a női mezőny mindkettőben 16 fős lesz. Meghívást a világranglista első 10 helyezettje és hat szabadkártyás versenyző kap, utóbbiakat az aktuális formájuk és a közelmúltban nyújtott teljesítményük alapján választják ki.

"Nem gondoltam volna, hogy valaha is kapok meghívást, teljesen váratlanul ért. Ott lenni is hatalmas dolog, ezért eredményben nem várok sokat" - idézte a hazai szövetség a slopestyle-ban érdekelt 23 éves Gyarmati Pankát, aki január 22-én nyert vk-versenyt az egyesült államokbeli Mammoth Mountainen.



Rovatok