Index Vakbarát Hírportál

Lindsey Vonn kockáztatott, kétszer bukott ugyanott

2017.01.28. 21:21

Lindsey Vonn többet bukott, mint nyert ebben a szezonban, emlékeztet rá az AP. A sérülés után visszatérő alpesi síző kétszer is ugyanott hibázott Cortina d' Ampezzóban.

Vonn először a pénteki edzésen bukott, nagy sebességgel nem tudott bevenni egy kanyart, így a védőhálóban kötött ki. A szombati világkupafutamon is hibázott, ugyanott csúszott ki. Szerencséjére mindkétszer megúszta súlyos sérülések nélkül.

Lindsey Vonn kockáztatott, kétszer bukott ugyanott

„Túl öreg vagyok ahhoz, hogy ilyen keményen beleszálljak a hálóba, de örülök, hogy egy darabban vagyok" – nyilatkozta a síző, aki nemrég tért vissza felkartörése után. Azóta már négy futamon indult, és Garmisch-Partenkirchenben már győzni is tudott. Ez a szezonban az egyetlen győzelme.

„Elég szokatlan, de elég keményen nyomta. Meg akarta nyerni a versenyt, tudta, hogy azzal a sebességgel kockázatot vállal. Ha így nyomod, olykor rosszra fordulhatnak a dolgok, ez az elem, amivel elég régóta nem találkozott nagy sebességnél. Nem sok félelem van benne, sőt egyáltalán nincs benne félelem. Csak arra koncentrált, hogy elinduljon, és megverjen mindenkit a maximumot síelve" – mondta az amerikaiak vezetőedzője, Paul Kristofic.

A lesiklást Lara Gut nyerte, ez az első győzelme a szezonban ebben a szakágban, de látszik, a vb-hez közeledve egyre jobb formában van a svájci, a múlt héten szuper-G-ben húzott be egy futamot.

Eredmények:
1. Lara Gut (svájci) 1:37.08 p
2. Sofia Goggia (olasz) 1:37.13
3. Ilka Stuhec (szlovén) 1:37.55

A szakági vk állása 6 verseny után: 1. Stuhec 437 pont, 2. Gut 360, 3. Goggia 300
Az összetett vk állása 24 verseny után: 1. Mikaela Shiffrin (anmerikai) 1053, 2. Gut 1023, 3. Goggia 709



Rovatok