Index Vakbarát Hírportál

Liu Shaolin 500 méteren nyert a világkupán

2017.02.05. 17:25

Liu Shaolin Sándor aranyérmet nyert a férfiak 500 méteres távján vasárnap a rövidpályás gyorskorcsolya világkupa drezdai versenyén, írja az MTI.

A távon világbajnoki címvédő magyar versenyző már az elődöntőben is jelezte, hogy jó formában van, mivel 40,305 másodperces eredménnyel megjavította saját, tavaly novemberben felállított országos csúcsát.

A fináléban rögtön a rajt után az élre állt, és magabiztosan, végig vezetve győzött.

A harmadik helyen öccse, Liu Shaoang zárt, kettejük között a koreai Hvang Dae-heon végzett másodikként.

A férfiak 1500 méteres távján Burján Csaba szombaton nem jutott be a fináléba, vasárnap viszont igen, és a kétszeres világbajnok holland Sjinkie Knegt mögött ezüstérmet nyert. A magyar versenyzőnek ez volt pályafutása első egyéni vk-érme.

A nap záró számában a Knoch Viktor, Burján Csaba, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang alkotta magyar váltó ugyan a jégen második helyen ért célba az orosz négyes mögött, egy szabálytalanság miatt azonban kizárták, így a negyedik helyen végzett.

A nők között 500 méteren Jászapáti Petra számára a negyeddöntő jelentette a végállomást, az 1500 méteres versenyben Sziliczei-Német Petra az elődöntőig jutott, míg a váltó megnyerte a B döntőt, összesítésben így ötödik lett.



Rovatok