Index Vakbarát Hírportál

Sorra törlik a síversenyeket, Miklós Edit dolgát nehezítik

2017.12.15. 12:22

A rövid idő alatt lehullott túl sok hó miatt törölték a Val d'Isere-i női alpesisí-világkupa lesikló számát, helyette két szuperóriás-műlesiklást tartanak. Ez a döntés és a korábbi törlések sem jönnek jól Miklós Editnek.

A gyors számokban eddig két világkupa-hétvége volt. A kanadai Lake Louise-ban is többször havazott, de sikerült a kitűzött két lesikló és a szuper-G futamot is megrendezni.

A múlt héten St. Moritz-ban viszont már közel sem voltak ideálisak a körülmények, a köd miatt töröltek egy szuper-G-futamot, majd az alpesi kombinációt is, amit először fordított számsorrenddel, műlesiklással kezdve próbáltak megtartani. Egy szuper-G-futam azért lement, igaz, rövidített pályán.

A tervek szerint Val d'Isere-ben két szuper-G-futam lesz (lesiklást biztonsági okokból csak akkor lehet tartani, ha azt megelőzi hivatalos edzés is), de az időjárás újra átírhatja a programot.

A törlések Miklós Edit felkészülésének sem segítenek. A sérülése után visszatérő sízőről edzője, Stefan Abplanalp többször elmondta, hogy az a feladata, hogy újra megtanuljon versenyezni. Versenyek nélkül ez kicsit nehezebb lesz a csúcsformáját az olimpiára időzítő sízőnek.

Miklós Edit legerősebb száma a lesiklás, itt van esélye jó eredményre. Ebből a számból viszont csak egyet tudott értékelhetően teljesíteni – Lake Louise első futamában Lindsey Vonn bukása miatt, megismételt rajttal nem tudott mindent beleadva csúszni – , és az olimpiáig már csak három lesiklása lesz, ha nem szól közbe rossz idő.

Val d'Isere után közel egy hónap szünet lesz a világkupában, január második hétvégéjén Bad Kleinkichheimban, egy héttel később Cortina d'Ampezzóban, majd február legelején Garmish Partenkirchen tud lesiklásban is versenyezni Mikós Edit.

Formája megtalálásan a szuper-G futamok is segíthetik, fejlesztheti a technikáját de az azért más műfaj, Miklós Edit tudása a jóval gyorsabb lesiklásban jön ki.



Rovatok