Index Vakbarát Hírportál

Az életem egy hete kiesett a memóriámból

2018.12.26. 16:46

Marc Gisin óriásit bukott az alpesisí-világkupa Val Gardena-i állomásán december 15-én, de sérülései ellenére már azt tervezi, hogy márciusban újra lécekre áll. Egy hét kiesett az életéből.

Marc Gisin lesikló versenyszám közben bukott nagy sebességnél Val Gardénán,  a svájci sízőnek megsérült a tüdeje, több bordája eltört, a csípője és a gerince is megsérült, helikopterrel szállították kórházba a helyszínről.

Sérülései miatt több napig mesterségesen lélegeztették, de pénteken már áthelyezték az intenzív osztályról az általános ápolási osztályra. 

„Az állapotom sokat javult az elmúlt két napban. Oké, néhány fogam kitört, érzem a tüdősérülésem, a törött bordákat és a sérült medencémet, de már mankóval tudok járni. Tudok lélegezni, enni, inni és vécére menni. Sajnos a sí még nem megy" – mondta a svájci Blicknek bukása után első interjújában.

„Az életem egy hete kiesett a memóriámból. Még emlékszem a bukás előtti egyik edzésre, és arra, hogy a tévében nézzük a szuper-G-t Patrcik Künggel, de onnantól minden kiesett. Ebben a pillanatban a visszatérésem még egyáltalán nem téma. Az világos, hogy ez a szezon már elment, de remélem, márciusban már újrakezdhetem a sízést" – mondta Gisin. 

(via Yahoo Sport)



Rovatok