Index Vakbarát Hírportál

A második nagyobbat ünnepelt, mint a világbajnok

2019.02.11. 17:16

A francia Alexis Pinturault nyerte az arei alpesisí-világbajnokság kombinációját jó műlesikló futamának köszönhetően. A szlovén Stefan Hadalin a harmincadik helyről lépett előre a másodikra.

A nőkhöz hasonlóan a férfiak is rövidített pályán versenyeztek a kombináció első számában, így a lesiklásban a gyorsasági specialisták nem tudtak igazán nagy előnyt kiharcolni. Az első és a harmincadik között még két másodperc különbség sem volt. A leggyorsabb lesikló a friss szuper-G-világbajnok Dominik Paris volt, de csak három századdal verte az amerikai Ryan-Cochran Siegle-t, ők egy másodpercet adtak a szlalomspecialistáknak.

A sí esélykiegyenlítőjének is tekinthető kombinációjában azért általában a jó műlesiklók nyernek, és most is az erős második futam számított. A lesiklásban harmincadik Hadalin jó menetet tudott le, alig páran tudtak csak egy másodpercen belül maradni hozzá képest.

Ebben az is közrejátszott, hogy elkezdett esni a hó, így a később indulók már elég puha felületen csúsztak le, nem volt igazi esélyük jó tempóra. Hiába erőlködött Cochran-Siegle és Paris is, akik még egy tökéletesen jeges pályán is elég sokat tudnak kapni. Paris azért bejött a legjobb tízbe, a kilencedik lett.

A phjongcshangi olimpián a számban ezüstérmet szerző Pinturault, a 1,52 másodperces hátrányt ledolgozva, a 24. helyről indulva nyert. Nála nagyobbat csak a második Hadalin lépett előre, aki épphogy befért a második futamba, egy bátor szlalom után a 30. helyről lett második, nagyobb ünneplést is csapott, mint a világbajnok. A harmadik hely az osztrák Marco Schwarzé lett.

Eredmények, kombináció:

1. Alexis Pinturault (Franciaország) (1:08,79-38,91) 1:47,71
2. Stefan Hadalin (Szlovénia) (1:09,15-38,80) +0,24 mp
3. Marco Schwarz (Ausztria) (1:08,52-39,65) +046 mp



Rovatok