Index Vakbarát Hírportál

Del Potro fenékkel kezelte le a labdát

2012. október 26., péntek 23:15

Egy nappal azután, hogy kiderült, már biztosan ott lesz az évzáró világbajnokságon Londonban, Juan-Martin Del Potro második kiemeltként bajba került a bázeli torna negyeddöntőjében. Az előző héten Bécsben győztes argentin bukta az első szettet, és csak tie breakben nyerte a másodikat, de a harmadikban már mókázásra is jutott ideje a dél-afrikai Kevin Anderson ellen.

Del Potro az elején túl sokat hibázott, miközben a világranglistán 39. ellenfele bátran és eltökélten játszott, ráadásul ami a legfontosabb, nagyon biztosan adogatott. Rögtön az elején brékelte az argentint, és 6:3-mal behúzta az első játszmát.

Anderson egészen a második szett végéig nem engedett ki, de a rövidítésben hiába szerzett vezetést, elbukta az előnyét, a rutinos Del Potro pedig kihasználta, hogy ellenfele megremegett. Végül a tie breaket simán, 7-3-mal nyerő argentin kiegyenlített a szetteket tekintve.

A dél-afrikai fejében még a döntő játszma elején is ott volt a kihagyott lehetőség, semmire veszítette el rögtön az első adogatójátékát, míg Del Potro semmire tudta hozni a sajátjait. Ezen a ponton már nem sok izgulnivalója volt a második kiemeltnek, aki az egyik pontnál Anderson palánkról visszapattanó labdáját a fenekével tette oda a labdaszedőnek.

Anderson a döntő játszma végére tudta valahogy összerakni az adogatását, de Del Potro 6:2-vel simán hozta a szettet, és szombaton a Mihail Juzsnijt legyőző Richard Hasquet-val játszik majd az elődöntőben.

A másik elődöntőben a világelső Federer Mathieu-vel találkozik.

Rovatok