Index Vakbarát Hírportál

Babos Tímea Franciaországban készül a 2014-es szezonra

2013. november 17., vasárnap 17:23

A világranglista 87. helyén álló Babos Tímea december végéig főként Franciaországban készül a 2014-es teniszidényre. A hétfői napot még Magyarországon tölti a 20 éves magyar játékos, aki fizikai és szellemi felmérőn vesz részt.

„Évente legalább ötször megpróbálom elvégezni ezeket a teszteket. Nézünk légzőfunkciót, tüdőkapacitást, vért. Lesz egy kis futóteszt is” – nyilatkozta honlapján az idén egyesben egy ITF-versenyt, párosban pedig öt WTA-tornát nyerő soproni teniszező, aki keddtől Nizzában készül majd a következő szezon feladataira.

„A legfontosabb, hogy jó idő legyen, és szabadtéren tudjak futni. A teniszcentrum is nagyon modern, sok szép pályával, szép fitneszteremmel és jó edzőpartnerekkel. Az első két hétben főleg hosszútávfutás lesz a programban. Aztán ahogy haladunk előre, úgy lesz egyre több tenisz, több gyorsasági lábmunka, több pontjáték” – tette hozzá.

Babos következő versenye december végén a kínai Sencsenben lesz, majd Sydneybe utazik, ahol valószínűleg selejteznie kell. Ezután jön az év első Grand Slam-tornája, a melbourne-i Australian Open.

Rovatok