Index Vakbarát Hírportál

Megérte a mellkisebbítés

2014. március 14., péntek 21:50

Simona Halep szerdán két sima szettben legyőzte az ausztrál Dellacqua-t az Indian Wellsben zajló, 5,9 millió dolláros tenisztornán, ezzel bejutott az elődöntőbe. A további eredményektől függetlenül már biztos, hogy az ötödik helyre jön fel a jövő hétfői világranglistán. Román teniszezőnő még sosem volt ilyen előkelő helyen, de a top10-ben is csak kettő korábban. Halep fokozatosan jutott a világ elitjébe, régebben még hatalmas mellein is jócskán plasztikáztatott, hogy sikeresebb legyen a teniszpályán. Bejött neki.

Virginia Ruzici és Irina Spirlea volt eddig a román tenisztörténet két legjobb versenyzőnője. Előbbi a 8., utóbbi a 7. helyig jutott el a világranglistán. Őket múlja most felül a szeptember 27-én 23 éves Halep.

"Sokat jelent nekem, hogy a rangsorban nálam előrébb senki sem állt, de az igazi cél, hogy Grand Slamet nyerjek, ami például Ruzicinak sikerült" - nyilatkozta a wtatennis.com-nak a játékos. Ruzici 1978-ban nyerte meg a Roland Garrost.

Talán Halep is eljuthat Grand Slam-győzelemig - eddig hét tornát nyert, ebből hatot 2013-ban, az egyiket Budapesten - ebben segíthet neki az egyetlen győztes Ruzici, aki Halep menedzsere.

A fiatal teniszező sikere előtt inkább testi adottságaival hívta fel magára a figyelmet. Mellei már a teniszben is zavarták, panaszkodott is miattuk. 2010-ben műtétre szánta el magát.

Rovatok