Index Vakbarát Hírportál

Djokovics véresre ütötte a saját bokáját

2016. május 15., vasárnap 08:52

A világelső Novak Djokovics három óra alatt, 2:6, 6:4, 7:6-ra tudta legyőzni Nisikori Kejt a római 1000-es tenisztorna elődöntőjében. Az egy héttel ezelőtti madridi döntő után így megint Andy Murray-vel meccselnek majd a fináléban, a spanyol fővárosban Djokovics nyert.

A szerbet rögtön a Nisikori elleni elődöntő elején ápolni kellett, és nagyon úgy tűnt, hogy egy magának okozott sérülés miatt. Djokovics az első adogatógémjében szokás szerint leütögette a cipője talpára ragadt salakot az ütőjével, azonban véletlenül a cipő helyett a bal bokáját találta el.

Többször is fájdalmasan rándult össze, majd pedig ápolást is kért a pihenőnél. Lekezelték a véres sebet, de az még egy ideig láthatóan zavarta Djokovicsot. Nisikori pedig nagyon eltökélten kezdett, kétszer is sikerült brékelnie, és gyorsan behúzta az első játszmát.

Djokovicsnak már az első szettben is voltak bréklehetőségei, és a másodikban is folyamatosan szorongatta a japánt, aki azonban tartotta magát. Az látszott, hogy egyre jobban tud dominálni a világelső, de csak a 10. bréklabdáját tudta végül kihasználni, igaz, ez már a játszmát is érte neki.

A döntő szett elején már minden Djokovicsnak állt, gyorsan 3:0-s vezetést is szerzett, és nagyon úgy tűnt, hogy nem sok lapot osztanak már Nisikorinak. Ehhez képest a japán visszajött, és kiharcolta a tie breaket is, ahol 3-1-re még vezetett. Végül azonban néhány gyorsan megnyert egymás utáni ponttal Djokovics 7-5-re hozta a rövidítést, és ezzel a meccset is.

A vasárnap délután ötkor kezdődő döntőben akár számíthat is, hogy miközben Andy Murray a másik ágon egy órát sem töltött a pályán Lucas Pouille ellen, addig Djokovicsnak három óra kellett, és már Rafael Nadal ellen is csak egy hosszú, küzdelmes meccsen jutott tovább a negyeddöntőben.

Rovatok