Index Vakbarát Hírportál

A 30-asok uralják az idei AusOpent

2017. január 25., szerda 19:18 | aznap frissítve

A férfiaknál és a nőknél is kialakultak az elődöntős párosítások az Australian Openen, és a 30-as korosztály mindkét oldalon hangsúlyosan képviselteti magát. Igaz, ehhez csak az kellett, hogy Roger Federer visszatérjen, és Rafael Nadal is megtalálja a formáját, Serena Williams szereplése pedig végkép nem jelent azért túl nagy meglepetést. Az viszont annál inkább, hogy a férfiaknál sem a világelső Andy Murray, sem a címvédő Novak Djokovics, a nőknél pedig a világelső és címvédő Angelique Kerber sem jutott túl az első héten.

Federer egyébként a Sydney Morning Herald szerint beszélt egy olyan tényezőről, ami szerinte közrejátszhatott a torna mostani alakulásában, ez pedig az elmúlt évekhez képest gyorsabb borítás. Szerinte ez segíthetett a klasszikus szerva-röptét játszó Mischa Zverevnek Andy Murray ellen, és a gyorsabb pályákat jól ismerő veteránoknak is, például Venus Williams is kifejezetten kedveli az ilyen játékot.

Akárhogyis van, a férfiaknál az 1968-as Roland Garros óta nem fordult elő, hogy három 30 éves, vagy annál idősebb játékos legyen egy Grand Slam elődöntőjében.

A nőknél az elődöntős négy játékos összéletkora már pont 130 év.

Rovatok