Index Vakbarát Hírportál

Federer megint legyőzte Nadalt

2017. április 2., vasárnap 21:22

Roger Federer idén harmadszor is megverte Rafael Nadalt, és ezzel megnyerte a miami tenisztornát. 

Federer (svájci, 4.)-Nadal (spanyol, 5.) 6:3, 6:4

Federer 2017-ben először az Australian Open döntőjében győzte le Nadalt, majd az Indian Wells-i nyolcaddöntőben is ő győzött, írja az MTI.

Az idei floridai tornán a 18-szoros Grand Slam-bajnok Federer az elődöntőben több mint háromórás meccsen verte meg az ausztrál Nick Kyrgiost, míg a 14 GS-serlegnél tartó Nadal egy nappal korábban két szettben búcsúztatta az olasz Fabio Fogninit. Kettejük közül tehát egyértelműen a mind az öt miami fináléját elvesztő Nadal volt a frissebb, de ellenfeléhez hasonlóan ő is bizonytalan szervagémekkel kezdett, egymás után hárították a bréklabdákat.

Ez a sorozat a hetedik játékban szakadt meg, amikor a rendkívül agresszív Federer elvette Nadal adogatását (5:3), aztán 48 perc elteltével kiszerválta a szettet, melyben 18 nyerő ütése volt.

A második játszmában Federer könnyedén hozta az adogatásait, míg Nadal sokat küzdött a szerváival, de a bréklabdákat hozta. A fordulat 4:4-nél következett be, amikor Federer egy remek fogadással ismét lépéselőnybe került, majd néhány hihetetlen ütést követően már pályafutása 91. tornagyőzelmét ünnepelhette.

Az idei mérlegét 19/1-re javító Federer 2005 és 2006 után harmadszor nyert Miamiban.

Rovatok