Index Vakbarát Hírportál

Serena Williams 404 nap után győzelemmel tért vissza

2018. március 9., péntek 09:35

Győzelemmel tért vissza Serena Williams: az egyesben 23-szoros Grand Slam-győztes teniszező – az után, hogy első gyermeke születése miatt 404 napot hagyott ki - az Indian Wells-i keménypályás versenyen jutott be a második fordulóba.

A 36 éves, a világranglistát 186 héten át vezető teniszező a nyitókörben a kazah Zarija Dijaszt verte két szettben, a legjobb 64 között pedig a holland Kiki Bertens ellen lép pályára.

Williams legutóbb 2017. január 28-án, az Australian Open döntőjében nővére, Venus Williams ellen játszott legutóbb hivatalos meccset, amelyet 6:4, 6:4-re megnyert. Jelenleg a 22. helyről próbál felkapaszkodni a világranglistán.

„Egy kicsit még rozsdás vagyok, de ez nem számít.” - mondta a meccs után Willians. „Az a lényeg, hogy itt vagyok és elindultam megint az úton, és ez a lehető legjobb, ami történhet velem.”

Babos Tímea oldalán Kristina Mladenoviccsal bejutott a legjobb 16 közé a női párosversenyében. A világbajnok magyar játékos és francia partnere a nyitófordulóban csütörtökön a Nagyija Kicseno, Anastasia Rodionova ukrán, ausztrál páros ellen nyert két játszmában, 1 óra 6 perc alatt. Az idei Australian Openen győztes páros a nyolcaddöntőben az ukrán Katyerina Bondarenko és a szerb Aleksandra Krunic duójával találkozik.

Még egy magyar szerepel a mai programban, magyar idő szerint, várhatóan 22 óra körül Fucsovics Márton is pályára lép. Ellenfele a 32 éves szerb Viktor Troicki lesz, aki hét éve a 11. is volt. A két versenyző ATP-tornán egyszer találkozott, 2016-ban Barcelonában Troicki 6:4, 1:6, 6:0-ra nyert.

Eredmények:

Férfiak, 1. forduló (a 64 közé jutásért):

Nők, 1. forduló (a 64 közé jutásért):

Női páros, 1. forduló (nyolcaddöntőbe jutásért):

Rovatok