Index Vakbarát Hírportál

Meccslabdáról kapott ki Federer a döntőben Del Potrótól

2018. március 19., hétfő 08:25

A hatodik helyen kiemelt argentin Juan Martín del Potro nyerte az Indian Wells-i keménypályás tenisztorna férfiversenyének vasárnapi döntőjét a világelső, és az évet óriási formában kezdő svájci Roger Federer ellen.

A mérkőzés mindvégig izgalmas és színvonalas játékot hozott. Az első szettet a Rio de Janeiró-i olimpián ezüstérmes Del Potro nyerte, miután egyszer sikerült elvennie Federer adogatójátékát. A második játszmában nem volt break, rövidítésre volt szükség. Del Potrónak a rövidítésben egy mérkőzéslabdája is volt, de Federer végül a hetedik(!) játszmalabdáját megnyerte tudta, és egyenlített.

A 36 éves svájci a harmadik szettben 5:4-nél a címvédésért adogatott, három meccslabdája is volt, ám Del Potro hihetetlen csatában kiharcolta a rövidítést, amit végül simán megnyert, így 2 óra 45 perc alatt sikerült győznie a fináléban.

Del Potro második döntőjét játszotta Indian Wellsben, 2013-ban a spanyol Rafael Nadaltól kikapott. Federer idei 18. mérkőzésén az első vereségét szenvedte el, ennek ellenére ez pályafutása legjobb szezonkezdése. Eddigi karrierje során csak egyszer, 2006-ban rajtolt sorozatban 16 sikerrel.

Eredmény, férfiak, döntő:

Del Potro (argentin, 6.)-Federer (svájci, 1.) 6:4, 6:7 (8-10), 7:6 (7-2)

(via MTI)

Rovatok