Index Vakbarát Hírportál

Babos Tímea nyolcaddöntős a mexikói tenisztornán

2018. április 4., szerda 09:55

A negyedik helyen kiemelt Babos Tímea meggyőző játékkal jutott be a 250 ezer dollár (63,4 millió forint) összdíjazású keménypályás mexikói női tenisztorna nyolcaddöntőjébe. Babos kedden, az első fordulóban két szettben győzte le a cseh Marie Buzkovát, az első szettben egyszer, a másodikban kétszer tudta elvenni cseh ellenfele szerváját, miközben őt csak egyszer tudták megbreakelni.

A magyar teniszező a második mérkőzéslabdájával tett pontot az 1 óra 36 percig tartó, esőszünetekkel tarkított mérkőzésre. Babos a honlapján azt nyilatkozta, hogy a késői kezdés és a kényszerszünetek miatt nem volt egyszerű a mérkőzés, ráadásul az ellenfelét sem ismerte.

"Nem az első körben kell a legjobban játszani. Itt a továbbjutás és a kétszettes győzelem a legfontosabb" - nyilatkozta Babos, aki azt is hozzátette, hogy játékának voltak pozitív oldalai, de olyan részei is, amelyeken változtatnia és javítania kell.

"Egyébként nagyon élveztem a játékot és a közönség által teremtett hangulatot! Nagyon sokan voltak kint, nagyon szurkolnak nekem itt Monterreyben" - mondta a tornán 2012-ben élete első felnőtt nemzetközi tornagyőzelmét szerző játékos, aki 2013-ban párosban is megnyerte a tornát.

A világranglista 44. helyén álló Babos következő ellenfele a brit Naomi Broady (136.) lesz. A két játékos már ötször találkozott egymással, az öt mérkőzésből négyet Babos nyert meg, tavaly ugyanezen a tornán, szintén a második fordulóban két szettben (6:3, 6:2) győzte le Broady-t.

Eredmény (a torna honlapjáról):

1. forduló (a 16 közé jutásért): Babos Tímea (4.)-Marie Buzkova (cseh) 6:3, 6:4

(via MTI)

Rovatok