Index Vakbarát Hírportál

Első kiemelthez méltón léptek tovább Babosék

2018. június 2., szombat 17:58

Babos Tímea és Kristina Mladenovic kettőse simán bejutott a nyolcaddöntőbe a női párosok versenyében a francia nyílt teniszbajnokság szombati napján - tudósított az MTI.

Az első helyen kiemelt magyar, francia duó könnyedén érvényesítette a papírformát a Hibino Nao, Okszana Kalasnyikova japán, grúz páros ellen, ugyanis azonnal elhúzott 4:0-ra, és végül 6:1-re nyerte az első játszmát kevesebb mint 30 perc alatt.

A második szettben Babosék ismét brékkel kezdtek, előnyüket pedig biztosan őrizték, sőt 5:3-nál ismét elvették az ellenfél adogatójátékát, ezzel lezárták a meccset, amely 1 óra 5 percig tartott.

Babos és Mladenovic a legjobb 16 között a 13. helyen kiemelt Nicole Melichar, Kveta Peschke amerikai, cseh párossal találkozik.

"Örülök a győzelemnek, ma is jól játszottunk! Kiegyensúlyozottak és agresszívak voltunk, küzdöttünk minden pontért, ez a legfontosabb"

- nyilatkozta honlapján Babos.

Hozzátette, nagyon pozitív és jó motiváció számukra a kiemelés első helye, hiszen esélyesek, és meg is nyerhetik a versenyt.

"Nagyon jól érezzük magunkat a pályán, várom az újabb kihívásokat" - közölte a magyar teniszező, aki - értékelése szerint - jól adta vissza az ellenfél adogatásait, és jól mozgott a hálónál.

Eredmény, női páros, 2. forduló (a 16 közé jutásért):

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.)-Hibino Nao, Okszana Kalasnyikova (japán, grúz) 6:1, 6:3

Rovatok