Index Vakbarát Hírportál

Nadal szetthátrányba került, 37 játszmás sorozata szakadt meg

2018. június 6., szerda 20:37

A világelső Rafael Nadal nem tudta a legjobbját hozni a 11. kiemelt Diego Schwartzman elleni negyeddöntőben, amiben az argentin rettentő agresszív, bátor játékkal lepte meg a Roland Garroson tízszeres bajnok spanyolt. A negyeddöntő a Párizst elérő eső miatt 6:4, 3:5-ös állásnál szakadt félbe, majd csak csütörtökön folytatódik. Az első szettet Schwartzman nyerte, a másodikban Nadal az egyenlítésért adogatott.

Schwartzman nagyon bevállalósan ütötte a labdákat, ami rengeteg nyerőt ért, de sok hibát is maga után vont, összességében viszont hatékony tudott lenni Nadal ellen. Schwartzman vette el először Nadal szerváját, aztán oda-vissza brékelték egymást, míg végül zsinórban harmadszor is előnybe került a szettben az argentin. Két játszmalabdát hárítani tudott Nadal. A következőnél pont a szettlabdánál lett rosszul egy néző, egy kicsit állt a játék, végül behúzta a szettet az argentin.

Nadal 37 megnyert játszma után bukott újra szettet a Roland Garroson. A második szett elején bekötötték a csuklóját, de láthatóan továbbra sem érezte komfortosan magát, szokatlanul sokat rontott. Hibával bukta a szerváját, de aztán egy Schwartzmannak 40-0-vel induló gémben vissza tudott jönni a spanyol. Csakhogy másodszor is hátrányba került, és 3:2-s argentin vezetés mellett mentek el az első esőszünetre.

Ez 45 percig tartott, és Schwartzman ebből is eltökélten jött még vissza, de aztán egy outnak kinéző labdát próbált megoldani, széles lett. Innen megremegett, Nadal visszavette a bréket, és magát hergelve nagyon magabiztosan kezdett el játszani. Az argentinnek nem sok esélye volt a labdamenetekben, így 5:3, 30-15-nél ezúttal Schwartzmannak jött jól az esőszünet, ami után már csak csütörtökön folytatódik a meccs.

(Borítókép: AFP / Eric Feferberg)

Rovatok