Index Vakbarát Hírportál

Roger Federer megint világelső

2018. június 17., vasárnap 15:00

Az első helyen kiemelt svájci Roger Federer két játszmában legyőzte a kanadai Milos Raonicot a 730 ezer euró összdíjazású (235 millió forint) stuttgarti füves pályás férfi tenisztorna vasárnapi döntőjében, és hétfőtől ismét ő vezeti a világranglistát.

A hetedikként rangsorolt Raonic - aki a nyolcaddöntőben Fucsovics Mártont búcsúztatta - 14 ászt szervált a 80 perces mérkőzésen. A két teniszező 14-szer találkozott egymással, a svájci immár 11-3-ra vezet.

A 20-szoros Grand Slam-tornagyőztes Federer első alkalommal nyerte meg a stuttgarti tornát, ami pályafutása 98. ATP-tornagyőzelme volt.

Federer a spanyol Nadalt előzte vissza, idén már harmadszor kerül a ranglista élére, ahol 2004 februárja óta összesen 309 héten örzött meg.

A szerb Aleksandra Krunic nyerte a hollandiai 's-Hertogenbosch-ban zajló füves pályás tenisztorna 250 ezer dollár (70 millió forint) összdíjazású női versenyének vasárnapi döntőjét.

A hetedik helyen kiemelt 25 éves Krunic két szoros és egy sima játszmából álló mérkőzésen győzte le a belga Kirsten Flipkenst, és pályafutása során első alkalommal nyert WTA-tornát.

később:

Rovatok