Index Vakbarát Hírportál

Djokovics két év után újra elődöntős egy Grand Slamen

2018. július 11., szerda 16:57

Novak Djokovics jutott először az elődöntőbe a férfiaknál Wimbledonban, 6:3, 3:6, 6:2, 6:2-re győzte le a japán Nisikori Kejt. A korábban háromszoros wimbledoni bajnok szerb pillanatnyilag csak a 12. kiemelt a tornán, de egyre jobb formába lendül, és a 2016-os US Open óta először jutott újra elődöntőbe egy Grand Slamen.

A meccs elején Djokovics 3:1-re is vezetett, de Nisikori vissza tudott jönni a brékhátrányból. 4:3-nál aztán újból előnybe került a szerb, és ki is szerválta a meccset.

A második játszma elején egy maratoni játékban ostromolta Djokovics a japánt, de végül Nisikori hozta a szerváját. 2:1-nél ő került előnybe, és sikerült is kiegyenlítenie.

A harmadik játszmában 2:2-nél jött egy sorsdöntő gém. Több bréklabdája is volt Nisikorinak, de megfordította Djokovics az adogatójátékát. Utána pedig rögtön el is vette a japánét, aki sokáig nem tudta újra hozni a szerváját.

A negyedik játszma elején ugyan brékelőnybe került, de Djokovics visszajött, és már 4:1 volt, amikor Nisikori is hozta az adogatását. Ennél többet azonban már nem tudott tenni, Djokovics nagy játékkal jutott az elődöntőbe.

Ott majd Rafael Nadal és Juan-Martín del Potro negyeddöntőjének a győztese lesz az ellenfele.

Rovatok