Index Vakbarát Hírportál

Minden idők negyedik leghosszabb meccse után Anderson a wimbledoni döntőben

2018. július 13., péntek 21:13

A nyolcadik helyen kiemelt dél-afrikai Kevin Anderson 6 óra 36 perces maratoni csatában, öt játszmában legyőzte az amerikai John Isnert és elsőként jutott be a wimbledoni teniszbajnokság férfi versenyének fináléjába, írja az MTI.

Az első két játszma is rövidítésben dőlt el a két remekül szerváló játékos között, az első brékre a harmadik szett közepéig kellett várni, azzal Anderson került 5:3-as előnybe, de Isner azonnal visszavette a dél-afrikai előnyét, újabb rövidítés következett.

A negyedik szettet az előző körben Federert kiejtő Anderson brékje döntötte el, az ötödikben viszont megint nem bírt egymással a két teniszező. Nagyon hosszú ideig hozták saját adogatásukat, egy idő után viszont Isnernek többször is 0-30-ról kellett felállnia. Végül 24:24-nél Anderson előbb egy szép röptével, majd egy bravúrponttal helyzetbe került: egyik ütésénél hanyatt esett, majd amikor felállt, nem jobb, hanem bal kezében fogva az ütőt visszaadta Isner próbálkozását. A tavalyi US Open-döntős Anderson megnyerte a játékot, majd a továbbjutásért adogatott, és végül lezárta a maratoni ütközetet.

Ez volt minden idők negyedik leghosszabb teniszmérkőzése, és a második leghosszabb csata GS-csata. A rekorder Isner és a francia Nicolas Mahut 2010-es wimbledoni első fordulós összecsapása, amely 11 óra 5 percig tartott, és a záró szett 70:68-as Isner-sikerrel zárult.

Anderson egyébként az ötszettes lebonyolítás (itteni) változtatásáról beszélt a megnyert elődöntő után, nem kifejezetten a wimbledoni rendszert emelte ki, de nyilvánvalóan a rövidítés nélküli ötödik szettre gondolt, ami után nem sok esélye lesz kipihenni magát a vasárnapi döntőre.

Eredmény, férfiak, elődöntő

Rovatok