Index Vakbarát Hírportál

Nadal katasztrofális kezdés után jutott tovább

2018. szeptember 5., szerda 08:26

A világelső és címvédő Rafael Nadal egy maratoni meccsen jutott be a US Open elődöntőjébe Dominic Thiem ellen. 0:6, 6:4, 7:5, 6:7, 7:6-ra, 4 óra 49 perc alatt győzte le az osztrákot, a mérkőzés helyi idő szerint hajnal kettő előtt valamivel ért véget.

A spanyolnak borzasztóan indult a meccs, nem jöttek a szervái, Thiem pedig nagyon bátran játszott ellene. Nadalnak ennek ellenére sikerült szettelőnybe kerülnie, de az osztrák tie breakben kiharcolta a döntő játszmát.

Ott Nadalnak több bréklabdája is volt, de Thiem a játszma végén 0-40-ről is megfordította egy adogatójátékát. A US Openen a többi három Grand Slammel ellentétben van rövidítés a döntő játszmában is, ez döntött a meccsen. Nadal többször is mini brékelőnyben volt, de Thiem mindig visszajött, a spanyol meccslabdájánál azonban egy második lecsapást elrontott.

Fáradtan ölelték meg egymást az óriási meccs után, Nadal nagyon sportszerűen Thiemet is megtapsolta, mielőtt mosolyogva ünnepelte a győzelmét.

Sportsmanship of the highest caliber...

Hats off to @RafaelNadal and @ThiemDomi for an enormous effort tonight...#USOpen pic.twitter.com/NkWBSgV1Zm

— US Open Tennis (@usopen) 2018. szeptember 5.

Az elődöntőben majd Juan Martín del Potro lesz a spanyol ellenfele. A 3. helyen kiemelt Del Porto kilenc éve nyert US Opent, az amerikai John Isnert győzte le három és félórás meccsen 6:7, 6:3, 7:6, 6:2-re.

A nőknél továbbment Serena Williams is, kiesett viszont a tavalyi győztes Sloane Stephens.

US Open, New York, (53 millió dollár, kemény pálya) eredmények:

Férfi egyes:

Női egyes: 

Borítókép: Rafael Nadal ünnepli győzelmét a US Open negyeddöntő után New York, Egyesült Államok, 2018.09.04.

Rovatok