Index Vakbarát Hírportál

Az a picsa el akart találni

2018. október 1., hétfő 20:59

A US Opent 2017-ben megnyerő, most 25 éves Sloane Stephensről már a tavalyi Grand Slam-sikere előtt is úgy beszéltek, hogy ő lehet a következő Serena Williams, csakhogy Serena egyelőre nem annyira akar lassítani a tempón, hogy átadja helyét a fiatalabb tehetségnek.

Stephens idén az Australian Openen és Wimbledonban már az első körben kiesett, a Roland Garroson döntős volt, a US Openen pedig a negyeddőntőig jutott, elég hullámzó tehát a teljesítménye. A játéka mellett viszont temperamentumában is közelít szép lassan a sikeresebb Williams nővérhez, most épp a pekingi tenisztornán sikerült összehoznia egy kisebb kiborulást.

Először azon akadt ki, hogy ellenfele, az első szettet megnyerő orosz Anasztaszija Pavljucsenkova a második szettben 5:2-es hátrányban ápolást kért, hogy ezzel kicsit megakassza Stephens lendületét. Ez sikerült is kissé, de Stephens így is behúzta a második játszmát 6:4-re, majd még a harmadik, döntő szett előtt neki is rontott az orosznak, azzal vádolva, hogy nem is volt sérült, és csak taktikai húzás volt az ápolás, amit kért.

A székbírónak úgy kellett szétválasztania őket, a dolog viszont itt még nem ért véget. A dühöt sikerült remek tenisszé átalakítaniuk, 3:0-s Stephens-vezetésnél remek labdamenetet hoztak össze, de Stephensnél itt is elszakadt a cérna Pavljucsenkova egyik ütése miatt. Jól leolvasható az amerikai szájáról, ahogy azt mondja, hogy

Az a picsa el akart találni.

A játékból azért ez sem zökkentette ki, a harmadik szettben is 6:4-re nyert, így 6:7 (6-8), 6:4, 6:4-re nyerve jutott tovább.

via Deadspin

Rovatok