Index Vakbarát Hírportál

Fucsovics szetthátrányból fordított, már a legjobb nyolc között Bécsben

2018. október 24., szerda 19:18

Fucsovics Márton szetthátrányból fordítva legyőzte a hetedik helyen kiemelt Fabio Fogninit szerdán a 2,2 millió euró (694 millió forint) összdíjazású bécsi keménypályás férfi tenisztorna nyolcaddöntőjében. A nyitókörben a kanadai Felix Auger-Aliassime-t kiverő magyar játékos három héten belül már másodszor találkozott a világranglista 15. helyén lévő olasszal (a pekingi negyeddöntőben Fognini 6:4, 6:4-re nyert). 

A magyar teniszező számára kiemelt fontosságú volt a párharc, ugyanis tavaly ilyenkor negyeddöntőt vívott Bázelben, vagyis idén csak akkor tarthatta meg világranglista-pontjait, ha ismét bejut a legjobb nyolc közé (ellenkező esetben lejjebb csúszik a karriercsúcsot jelentő 40. helyről).

A bécsi párharcot Fucsovics kezdte jobban, egy látványos átemeléssel értékesítette is első bréklabdáját. Fognini ezután ápolást kért a bokájára, a szünet jót tett neki, és ha egy véleményes ítélettel is (a szettlabdája lehet, hogy vonalon kívül ért földet), de 6-4-re megnyerte az első szettet.

A folytatásban újra kiegyenlített volt a küzdelem, majd 2:2-nél megint Fucsovics brékelt. Csakhogy ezúttal eljutott 5:3-ig, és második játszmalabdáját kihasználva, másfél óra elteltével egyenlített. Az utolsó felvonás már egyértelműen a magyar teniszezőé volt, és bár 3:1-nél még elvesztette az adogatását, de utána már csak egy gémet veszített és végül 2 óra 2 perc alatt nyert.

Fucsovics ellenfele a pénteki negyeddöntőben a bolgár Grigor Dimitrov, a kazah Mihail Kukiskin, vagy az orosz Andrej Rubljov lesz.

Eredmény (nyolcaddöntő): Fucsovics Márton-Fabio Fognini (olasz, 7.) 4:6, 6:3, 6:2

Rovatok