Index Vakbarát Hírportál

200 perces, drámai meccsen veszített Fucsovics élete sikere előtt

2018. október 26., péntek 14:19

Fucsovics Márton Mihail Kukuskinnal játszott az elődöntőbe jutásért a 2,2 millió euró (694 millió forint) összdíjazású bécsi keménypályás tenisztornán. A kazah korábban már többször is legyőzte a magyar teniszezőt, de Fucsovicsnak minden esélye megvolt a bravúrra. Végül egy nagyon szoros meccsen, rövidítés után bukott a legjobb magyar.

Az első szettben kissé beragadt, de végül magabiztosan nyert Fucsovics. Az első játékot Kukuskin úgy nyerte, hogy a magyar teniszezőnek szó szerint semmi nem jött össze. A másodikban már jobban kijött a lépés, majd fej-fej mellett haladtak a teniszezők, négy játék után 2-2 volt az állás. 

Az ötödik game-nél azonban fucsovics elvette Kukuskin adogatását (2-3), innentől pedig már nem volt megállás.

A legjobb magyar teniszező 6-4-re nyerte meg az első szettet 55 perc játék után.

A második szettet már Focsivics kezdte jobban, 30:0-ra is vezetett, de nem tudta elvenni Kukuskin adogatását. A sajátját ugyanakkor simán hozta, a harmadik game-ben pedig bréklabdához jutott, de nem tudott élni az adódó lehetőséggel. 

A saját adogatását ismét megnyerte Fucsovics, majd megint közel került, hogy elvegye ellenfele adogatását, de

de két bréklabdájából egyet sem tudott értékesíteni, 15:40-ről kapott ki (3-2).

A magyar teniszezőt nagyon frusztrálhatta az elszalasztott esély, a hetedik game-t 40:0-ra veszítette el. A saját adogatásait azonban végig hozta, így 6-6 után jöhetett a rövidítés.

Fucsovics nem bírta a nyomást, rengeteg hibázott, Kukuskin 7-2-re simán hozta a rövidítést,  és 1 óra 4 perc alatt megnyerte a második szettet.

A harmadik szettre kissé elfáradt a magyar teniszező. Bár az első game-et megnyerte, utána sorozatban hármat is elveszített, folyamatosan érkeztek a hibák,  3-1-nél a saját adogatását is csak úgy tudta megnyerni, hogy két bréklabdát volt kénytelen hárítani.

A szoros menet elég volt ahhoz, hogy új lendületet kapjon Fucsovics. Kukuskin ugyan még megnyerte nagy nehezen az adogatását, de a magyar teniszező 4-2-ről egyenlített és a szett kilencedik játékánál a vezetésért adogathatott.

Remek játékkal, 30:40 után beütötte a gémlabdát és átvette a vezetést.

A kazah ugyanakkor nem hagyta magát, pontot sem engedett a magyar teniszezőnek és kiegyenlített. Fucsovicsot nem törte meg a nagyon sima játékvesztés, magabiztosan nyerte meg a saját adogatását, 6:5-re növelve az előnyét. Kukuskin viszont nem hibázott az utolsó game-ben,

és a rövidítésben sem.

Hiába vezetett 4-3-ra is Fucsovics, végül hibát hibára halmozva 7-4-re elveszítette a rövidítést és ezzel a meccset is.

Eredmény: Kukuskin – Fucsovics 2-1 (4:6, 7:6, 7:4).

Cikkünk folyamatosan frissül.

Rovatok