Index Vakbarát Hírportál

Djokovic az év végi világelső, tenisztörténelmet írva

2018. november 5., hétfő 18:41

Miután Rafael Nadal visszalépett a vasárnap kezdődő férfi tenisz ATP-világbajnokságtól, biztossá vált, hogy a hétfőn élre álló Novak Djokovic vezeti majd év végén is a világranglistát. A szerb teniszező ezzel történelmet írt, ilyen mélyről kezdve az évet még senki nem végzett a ranglista élén.

Legnagyobb riválisa közösségi oldalán jelentette be, hogy nem tud elindulni a londoni versenyen.

Az elmúlt héten a hasfalammal voltak gondok, ezért nem tudtam elindulni a párizsi versenyen, azóta pedig a bokámat is megműtötték

- írta a 17-szeres Grand Slam-tornagyőztes spanyol, aki hozzátette, az operációra azért volt szükség, hogy a következő szezont százszázalékos állapotban kezdhesse majd el. A 32 éves játékos helyett az amerikai John Isner szerepelhet a londoni ATP-világbajnokságon.

A tornáról korábban az argentin Juan Martín Del Potro is visszalépett, ugyancsak sérülés miatt, helyette a japán Nisikori Kej indul majd. Nadal távolmaradásával eldőlt, hogy a világelsőséget hétfőn visszaszerző szerb Novak Djokovic zárja ranglista elsőként az évet: az ATP-világranglista 1973-as bevezetése óta ő lesz az első, aki úgy végez az élen év végén, hogy a szezon elején nem volt ott a húsz legjobb játékos között.

Rovatok