Index Vakbarát Hírportál

Babos bírta jobban idegekkel, megvan a második forduló

2019. január 14., hétfő 08:49 | aznap frissítve

Babos Tímea bejutott a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokság második fordulójába, miután hétfőn két szettben legyőzte tunéziai ellenfelét – írja az MTI.

A világranglistán 66. magyar játékos hétfőn 1 óra 42 perces mérkőzésen, két rövidítéses szettben verte az 58. helyen álló tunéziai Onsz Dzsabúrt. Babos egyébként rendesen megszenvedett a győzelemért, az első játszmában sokat hibázott, de így is sikerült rövidítésre mentenie, ott pedig végül Dzsabúr kettős hibával segített be neki.

A második szett ennél sokkal simábbnak tűnt, a magyar játékos 4:0–ra is elhúzott, de ellenfele nem ingott meg, fordítani tudott. Ezután feljavult Babos játéka, előbb jól adogatott, aztán brékelt is, de nem tudta lezárni a meccset. Így aztán jöhetett az újabb rövidítés, amit a magyar játékos bírt jobban idegekkel, és két vereség után megszerezte idei első egyéni győzelmét.

Babosnak a második fordulóban jóval nehezebb dolga lesz, ott ugyanis az ötödik helyen kiemelt amerikai Sloane Stephens ellen lép majd pályára. Az idei Australian Opennel egyébként külön cikkben is foglalkoztunk, ezt itt olvashatják el.

Eredmény, első forduló

Rovatok