Index Vakbarát Hírportál

Nadal simán elintézte a Federert legyőző görögöt

2019. január 24., csütörtök 11:37 | aznap frissítve

A világranglista 2., és az egész tornán nagyon meggyőzően teniszező Rafael Nadal sima három szettben, 6:2, 6:4, 6:0-ra legyőzte a két fordulóval korábban a címvédő Roger Federert búcsúztató Sztefanosz Cicipaszt.

A spanyol nagyszerűen játszott végig, sokat ment előre, agresszíven támadott, a görög fiatal pedig alig-alig tudott pontokat nyerni Nadal adogatásánál. Cicipasz másfélszer annyit futott eddig a tornán, fáradtabban is kezdett, de Nadal nem is nagyon adott neki teret.

Az első szettben Cicipasz második adogatójátékánál rögtön elvette a 20 éves fiatal szerváját. A spanyol a második szervák mögött is irányítani tudott, egymás után semmire hozta adogatásait. A duplabrék után könnyedén szerválta ki a játszmát.

Cicipasz a második szettben megvillantotta azt a játékát, amivel le tudta győzni Federert, de ez még mindig csak arról szólt, hogy a saját adogatójátékainál hatékonyabb volt. Nadal szerváinál továbbra sem volt sok esélye.

A görög megfordított egy fontos játékot 2:2 után, amikor 0-40-ről tudott három bréklabdát hárítani, végül pedig egy ásszal zárta le a gémet. Hozott egy adogatójátékot semmire, de 4:4-nél megint két bréklabdája lett Nadalnak, és ezúttal a másodikat már ki is használta. Semmire kiszerválta a játszmát.

A harmadik játszmában már elcsigázottan játszott a görög, míg Nadal kicsit sem engedett ki. Rögtön brékelt a világranglista 2., és Cicipasz nem is nyert már több játékot a meccsen.

Az utolsó játékban Nadal nem koncentrált már teljesen, többet is rontott, ezzel bréklabdához jutott Cicipasz, de utána megrázta magát. Nadalnak 28 nyerő ütése volt fele annyi ki nem kényszerített hiba mellé.

Nadal ellenfele a vasárnapi döntőben majd a világelső Novak Djokovics és Lucas Pouille elődöntőjének győztese lesz.

(Borítókép: Rafael Nadal. Fotó: Aly Song / Reuters)

Rovatok