Index Vakbarát Hírportál

A németek legyőzték a Davis-kupa csapatunkat

2019. február 2., szombat 13:29 | aznap frissítve

Németország jutott a Davis-kupa döntőjébe, miután szombaton, a frankfurti selejtező második napján a Tim Pütz, Jan-Lennard Struff páros 1 óra 12 perc játék után 6:2, 6:3-ra legyőzte a Borsos Gábor, Nagy Péter magyar kettőst. A németek ezzel már behozhatatlan, 3-0-s előnybe kerültek. Pénteken Piros Zsombor és Nagy Péter is elveszítette az egyesét.

Az első szett most már abszolút megmutatta a két csapat közti különbséget. Nagynak és Borsosnak is voltak nagyon szép, sőt bravúros megoldásai, de összességében a németek voltak jobbak. 34 perc alatt hozták a németek. Az elején egy hosszú adogató gém lett a miénk, majd egy rövid a németeké. Aztán kétszer is fogadóelőny jött, mindkét csapat nullára nyerte. Az újabb bréket még eggyel megtoldva, a legvégén nullára nyert játékkal el is dőlt a szett.

Mindkét válogatott a magabiztos adogatások mellett sok bosszantó hibát is vétett. Viszont a második szettre legalább összességében feljavult az adogatójáték, hiszen 3:3-ig nem volt brék, és öt labdából a szervagém mindig megvolt. Ez a magabiztos sorozat éppen Nagy adogatásánál változott, a németek megint brékelőnybe kerültek. Majd gyorsan behúzták az adogatásukat, így alig több, mint egy óra után mér a meccsért és a csapatuk továbbjutásáért fogadtak.

Az erősebbnek tartott Borsos adogatott. A németek két meccslabdához jutottak, de mindkettőt sikerült ekkor még hárítani. Sőt a harmadikat, majd egy ásznak felérő adogatással a negyediket is. Az ötödiket már Pütz bevágta a hálóba és egy nyolc percnél is hosszabb gém után befejeződött a meccs, a németek 6:3-ra nyerték ezt a játékrészt.

Az igazsághoz tartozik, hogy bár igyekezett mindent kiadni magából a magyar csapat, a nyomát sem lehetett felfedezni annak, hogyan fordíthatnánk meg a meccset.

Ezzel a magyar válogatott nem jutott el a Davis-kupa döntőjébe, de ettől még nem lehetett szomorú magyar játékost, vagy vezetőt látni Fraport Arenában. Szeptemberben az euró/afrikai zóna I. csoportjában fogja folytatni, ennél lényegesen gyengébb csapat ellen, könnyen lehet, hogy Fucsoviccsal, ismét a Davis-kupa döntőjének az előszobájába jutásért.

A várakozásokkal ellentétben Alexander Zverev mégis pályára lépett. Tehette, hiszen a jövő héten két ATP 250-es verseny lesz, egyiken sem játszik. Tőlünk viszont nem Piros Zsombor kezdett, pihentetni akarta a lábát, Borsos Gábor volt az ellenfele, aki aztán helytállt, de így is egy óra alatt 6:3, 6:4-re kikapott.

A Davis-kupa szabályai szerint nem kell lejátszani az utolsó egyest, viszont a németek (elsősorban fiataljaink fejlődése érdekében) végigjátszották velünk a párharcot, így először lépett pályára a Davis-kupában Szintai Dávid. A 20 éves magyar teniszező tavaly többnyire magyar és környező országokbeli Future-tornákon, valamint az osztrák Bundesligában indult. Neki sincs világranlista helyezése. Ellenfele a Pirossal pénteken nagy meccset játszó Philipp Kohlschreiber volt.

Szintai végül hihetetlen jól játszott és szettet vett el a világranglistán 31. némettől. Az első szettet nyerte végig magabiztos játékkal, az adogatásait hozva, végül a rövidítést megnyerve. Aztán Kohlschreiber is beleerősített, Szintai is fáradt és 6:3 lett oda. A meccset szuper tie-break döntötte el. Ebben megint a hazaiak játékosa volt a jobb. A tétnélküli meccsen a magyar játékos felszabadult, érett játéka így is mindenféleképp dicséretet érdemel.

Németország-Magyarország 5-0

Tim Pütz, Jan-Lennard Struff-Borsos Gábor, Nagy Péter 6:2, 6:3

Alexander Zverev-Borsos Gábor 6:3, 6:4

Philipp Kohlschreiber-Szintai Dávid 6:7, 6:3, 10-5.

Rovatok