Index Vakbarát Hírportál

Új edzővel készül Fucsovics

2019. február 8., péntek 09:24

Az Australian Openen edzője, Sávolt Attila nélkül szerepelt a legjobb magyar férfi teniszező, Fucsovics Márton, a Bors pénteki cikke szerint pedig a dolog nem ideiglenes: Fucsovics edzőt váltott, és korábbi tréneréhez a francia Olivier Taumához tért vissza. Fucsovics sajtóképviselőjétől, Siklós Eriktől megtudtuk, hogy a dolog nem végleges, Taumával bővült a stáb, nem cseréről van szó. Annyit árultak még el, hogy Sávolt idén kevesebb versenyre kíséri el Fucsovicsot, és ahova nem utazik, ott a francia edző helyettesíti majd.

A január Grand Slamet hivatalosan személyes okokból hagyta ki egyébként Sávolt.

Sávolt és Fucsovics tavaly novemberben már felvetette, hogy egy plusz edzővel bővítenék a stábot, Sávolt akkor azt mondta négy, korábbi top 10-es játékos nevét dobta be a kalapba lehetséges erősítésként, és mind olyan volt, aki 8-10 heti kemény munkával szállt volna be a felkészítésbe, de ebből a jelek szerint nem lett semmi, és a korábbi tréner mellett döntöttek.

Fucsovics korábban már dolgozott együtt Taumával, 2013-as első felnőtt ATP-tornáját is vele nyerte.

A világranglista 47. helyen álló magyar teniszező csütörtökön kemény meccsen verte a német Yannick Madent Szófiában (7:6, 3:6, 6:4 lett a vége). Pénteken, 27. születésnapján remek ajándékot kapott egyébként, ellenfele, Roberto Bautista Agut ugyanis játék nélkül visszalépett, így Fucsovics az elődöntőben folytathatja majd.

A Bors egyébként azt írta, hogy anyagi okok lehetne a háttérben, ugyanis a teniszháború kirobbanásáig a szövetség fizette Sávolt havi 2 millió forintra becsült bérét, ezt viszont most már Fucsovicsnak kellene fizetnie, ám ezt cáfolja Fucsovicsék közlése, miszerint bővült, illetve átalakult a stáb.

Rovatok