Index Vakbarát Hírportál

Babos Tímea kikapott az ilkley-i torna döntőjében

2019. június 23., vasárnap 18:09

Babos Tímea fordulatos meccsen, 6:2, 4:6, 6:3 arányban kikapott a döntőben az angliai Ilkleyben rendezett füves pályás női ITF-tenisztornán a román Monica Niculescutól – írja az MTI.

A világranglista 139. helyén álló magyar játékosnak a román teniszezőnő ellen eddig 2/3-as volt a győzelmi mérlege, legutóbbi két meccsüket azonban Babos nyerte. Ezt a sorozatot most nem sikerült folytatni, a 2 óra 10 perces meccsen Niculescu csak a második szettben ingott meg, egyébként végig magabiztosabb volt, a végén pedig esélyt sem adott Babosnak.

Nem sokkal korábban egyébként Pozsonyban is volt egy magyar érdekeltségű döntő, ott a hetedik helyen kiemelt Balázs Attila találkozott Norbert Gombossal alakpályás férfi challenger-tenisztornán. A meccs nagyon hasonlított Babosék döntőjére, szinte ugyanannyi ideig tartott, és Balázs is csak a második szettben volt igazán tényező. Itt végül 6:3, 3:6, 6:2 lett a végeredmény.

Ezzel Balázsnak ismét nem jött össze a második challenger-győzelem, a Wimbledonra készülő Babos pedig továbbra sem tudta megállítani a zuhanást egyéniben. Párosban ugyanakkor június 9-én második Grand Slamjét nyerte a Roland Garroson francia partnerével, Kristina Mladenoviccsal az oldalán.

Rovatok