Index Vakbarát Hírportál

Babos a selejtező első fordulójában búcsúzott Wimbledontól

2019. június 25., kedd 17:55

Babos Tímea a selejtező első fordulójában búcsúzott a wimbledoni teniszbajnokságtól. A kvalifikáció 27. kiemeltje, a világranglistán 124. Babos az első körben azzal a Sabine Lisickivel (283.) találkozott, aki 2013-ban döntős volt a füves pályás Grand Slam-tornán, azóta azonban formahanyatlással és sérülésekkel is küzdött.

Eddigi egyetlen összecsapásukat még 2016-ban, Stuttgartban, salakon két szettben Babos nyerte. A 29 éves német játékos a keddi első játszmában remekül teniszezett, összesen kilenc ászt szervált - magyar riválisa egyet sem -, és Babos adogatását kétszer elvéve könnyedén nyerte az első szettet.

A második játszma is egy gyors Lisicki-brékkel indult, Babos azonban 1-3 után összekapta magát,  és remek adogatásainak, valamint ellenfele ki nem kényszerített hibáinak köszönhetően játékot sem veszítve, 41 perc alatt egyenlített.

A döntő szettben is Lisicki irányította a játékot, a német versenyző Babos első adogatójátékánál brékelt, és bár a magyar teniszezőnek ötször volt fogadóelőnye a folytatásban, ezek egyikét sem tudta kihasználni, így 1 óra 53 perc alatt búcsúzott az egyéni küzdelmektől.

Lisicki 59 nyerő ütés mellett 31 ki nem kényszerített hibát vétett a találkozón, Babosnál ugyanez a mutató 20-15 volt. A nőknél még Bondár Anna és Stollár Fanny érdekelt, mindketten kedden lépnek pályára. A férfiaknál hétfőn Balázs Attila a második körbe jutott, ahol az ukrán Ilija Marcsenkóval találkozik, várhatóan szerdán.

A főtáblához - melyen Fucsovics Márton ott van - mindkét nem selejtezőjében három mérkőzést kell nyerni.

Eredmény, selejtező, 1. forduló:

(MTI)

Rovatok