Index Vakbarát Hírportál

Bondár Anna sosem látott magasságokban

2022. május 16., hétfő 11:27

Legjobb magyarként Bondár Anna újabb karriercsúccsal a 67. a női teniszezők legfrissebb világranglistáján – adta hírül az MTI.

A 24 éves játékos legutóbb az elődöntőig jutott a karlsruhei challengertornán, ezen a héten pedig Marokkóban hangol a Roland Garros vasárnap rajtoló főtáblájára. Szintén Rabatban versenyez a top 100-asok közül Udvardy Panna (88.) és Gálfi Dalma a (98.).

A párizsi Grand Slamen hétfőn (ma) a selejtezőben lép pályára a 128. Jani Réka.

Az élen – immár 2150 pontos előnnyel – a 28 találkozó óta veretlen lengyel Iga Świątek áll, aki vasárnap megvédte címét Rómában, és legutóbb február 16-án Dubaiban kapott ki.

Női tenisz-világranglista (a WTA honlapja alapján, zárójelben az előző helyezés):

Fucsovics Márton az 55. helyen

Legjobb magyarként Fucsovics Márton három helyet rontva az 55. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján.

A harmincéves játékos legutóbb a római selejtező második fordulójában fejfájás miatt feladta meccsét, és hasonló okból visszalépett az e heti genfi versenytől is, ahol  2018-ban megszerezte eddigi egyetlen trófeáját. A nyíregyházi teniszező így legközelebb a vasárnap rajtoló Roland Garroson léphet pályára.

A védett ranglistájával Párizsban szintén főtáblás Balázs Attila a 255. helyen áll, míg a ma (hétfőn) a selejtezőben érdekelt Piros Zsombor a 189.

Az élbolyban annyi változás történt, hogy a római döntőt a világelső Novak Djokoviccsal szemben elvesztő Sztefanosz Cicipasz megelőzte a lábsérüléssel küszködő, 21-szeres Grand Slam-bajnok Rafael Nadalt.

Férfi tenisz-világranglista (az ATP honlapja alapján, zárójelben a legutóbbi helyezés):

(Borítókép: Robert Prange / Getty Images)

Rovatok