Index Vakbarát Hírportál

A Roland Garros főtáblájának küszöbén botlott meg Piros Zsombor

2022. május 19., csütörtök 11:51

Nem jutott a francia nemzetközi teniszbajnokság főtáblájára Piros Zsombor, mivel a selejtező döntőjében szettelőnyről kikapott a 20. helyen kiemelt portugál Nuno Borgestől.

A selejtezőben a világranglista korábbi 11. helyezettjét is legyőző 22 éves játékos a döntőben is jól kezdett, villámgyorsan elvette Borges (126.) adogatását, majd egy brékváltás után 4:1-es előnyre tett szert. A magyar játékos fogadóként 5:2-nél még nem tudott élni két játszmalabdájával, adogatóként viszont már lezárta a szettet (6:3).

A második felvonás elején is volt egy bréklabdája Pirosnak, de portugál ellenfele megfordította a játékot, ezzel pedig lendületbe jött, 2:2 után öt játékot nyert meg egymás után. A ranglistán 189. magyar játékos bréklabdáról hozta még az első adogatását a döntő szettben, ezt követően viszont elveszítette szervajátékát, és bár volt négy lehetősége visszakapaszkodni, egyiket sem tudta kihasználni, így három játszmában kikapott (6:3, 2:6, 1:6).

A hölgyek mezőnyében is maradt az alapból főtáblás mezőnyünk, Jani Réka 7:5, 6:2-re kikapott Alekszandra Krunicstól a selejtező fináléjában.

A Roland Garros vasárnap rajtoló 128-as főtábláján öt magyar indulhat alanyi jogon: Fucsovics Márton, Balázs Attila, Bondár Anna, Udvardy Panna és Gálfi Dalma.

(Borítókép: Andy Cheung / Getty Images)

Rovatok