Index Vakbarát Hírportál

A közönségkedvenc játékos már a US Open előtt azt várja, hogy kiessen

2022. augusztus 29., hétfő 10:18

A Wimbledonban döntős Nick Kyrgios nem bánná, ha korán kiesne a hétfőn (ma) rajtoló amerikai nyílt teniszbajnokságon, ugyanis fáradtnak érzi magát az elmúlt hónapok menetelése után.

A 23. helyen kiemelt ausztrál játékos a US Open előtt úgy fogalmazott: „Egyik felem csak arra vágyik, hogy mielőbb véget érjen számára a torna, és hazamehessen.”

Brutális, hogy ilyen sokáig nem aludhatsz a saját ágyadban, és nem találkozhatsz a családoddal. A média, a szurkolók, az edzések, a mérkőzések, a nyomás – egyik sem normális. Mindez nagyon nehéz, nagyon kimerültnek érzem magam

– nyilatkozott a 27 éves teniszező, aki a New York-i nyitókörben honfitársával, barátjával és párospartnerével, Thanasi Kokkinakisszal találkozik hétfőn.

Kiélvezni sem volt időm Wimbledont, ami után szinte mindenki hazautazott egy rövid időre. Azt a fajta honvágyat, amit mi, ausztrálok érzünk, senki más nem érzi át

– utalt Kyrgios az európai és az amerikai játékosok könnyebb helyzetére.

„Akár győzök, akár veszítek, mindegy, mindkettővel nyerek. Ha győzök, újabb remek eredményem és több pénzem lesz, ha kikapok, mehetek haza” – összegezte a US Opennel kapcsolatos várakozásait Kyrgios. Hozzátette, tudja magáról, hogy bármikor képes a wimbledonihoz hasonló teljesítményre, ugyanakkor olyan típus, hogy ha győzött volna Londonban, New Yorkba lehet, hogy el sem utazott volna.

MTI

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok