Index Vakbarát Hírportál

A történelem egyik legkiválóbb mérkőzésén maradt életben a világelső-aspiráns

2022. szeptember 8., csütörtök 10:49

Elképesztően magas színvonalú mérkőzésen jutott tovább Carlos Alcaraz a US Open utolsó negyeddöntőjén, magyar idő szerint csütörtök kora reggel. A fiatal spanyol mérkőzéslabdát is hárított a Jannik Sinner elleni összecsapáson, hogy aztán öt szettben, öt óránál is hosszabb mérkőzésen győzedelmeskedjen.

Az év utolsó Grand Slam-tornáján, a US Openen az év egyik legemlékezetesebb mérkőzését hozta a férfiak negyedik negyeddöntője, a Carlos Alcaraz – Jannik Sinner-összecsapás. A két fiatal játékos, akiket egyben a tenisz jövőjének is tartanak, elképesztően magas színvonalú mérkőzést vívott egymással, ami helyi idő szerint hajnali 3 óra körül fejeződött be. 

A találkozót a harmadik helyen kiemelt, 19 éves Alcaraz kezdte jobban, mivel 6:3 arányban behúzta az első szettet. A folytatás azonban az olasz Sinner számára alakult kedvezőbben, mivel a 21 éves játékos a következő két szettet rövidítésben hozta el, így szettelőnnyel várhatta a negyedik játszmát. Azt a negyedik játszmát, ahol

Sinner a saját adogatása mögött, 5:4-nél mérkőzéslabdáig is eljutott, de nem tudta lezárni a mérkőzést.

A folytatásban Alcaraz hat pontot nyert zsinórban, amivel már nála volt az előny, és az újabb rövidítést is sikerrel elkerülte, miután elvette Sinner adogatását, és 7:5-re elhozta a negyedik felvonást, következhetett a döntő szett. 

Az élete első Grand Slam-elődöntőjére hajtó Alcaraz többek között a világelsőségért is küzd New Yorkban, mivel ha megnyeri a trófeát, vagy a fináléban nem Casper Ruud ellen szenved vereséget, akkor jövő héttől őt köszönthetjük a világranglista élén.

A mindent eldöntő szettben, mondhatni, természetes módon már, újra hátrányba került Alcaraz, és 3:2-nél Sinner szerválhatott a két játék különbségért, azonban 

ettől a ponttól egyetlen játékot sem nyert a fiatal olasz, és Alcaraz zsinórban 4 játékot behúzva megnyerte a mérkőzést. 

A találkozó helyi idő szerint 2 óra 50 perckor fejeződött be, ilyen későn még sosem ért véget mérkőzés a US Open történelmében. 

A mérkőzéslabda

US OPEN, NEW YORK (60 millió dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ

Alcaraz (spanyol, 3.) – Sinner (olasz, 11.) 6:3, 6:7, 6:7, 7:5, 6:3

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok