Index Vakbarát Hírportál

Egy lakás áráért lehet jegyet venni Roger Federer utolsó mérkőzésére

2022. szeptember 17., szombat 14:48

A 20-szoros Grand Slam-győztes svájci teniszező, Roger Federer csütörtökön jelentette be visszavonulását. A sportág egyik legendája hozzátette, a jövő héten megrendezésre kerülő Laver-kupán játssza pályafutása utolsó mérkőzését az ATP keretein belül.

A bejelentés után természetesen még az átlagosnál is nagyobb lett a kereslet az idén Londonban rendezendő eseményre, ahol a Team Europe találkozik a Team Worlddel. Csütörtök délután már a jegyeket árusító hivatalos portál is hatalmas terhelést kapott, rengetegen igyekeztek hozzájutni az utolsó belépőkhöz. A Stubhubon, ahol bárki továbbadhatja jegyét, elképesztő összegekért jelentek meg a pályához legközelebb szóló belépők. 

Az internetes portálon csütörtökön még 23 900 fontért lehetett jegyet vásárolni, azonban a jegyárak péntek reggelre már az 59 000 fontot is elérték, ami annyit jelent, hogy egy belépőért 27 millió forintot is elkértek. 

Az idei Laver-kupának egyébként a szokásosnál is impozánsabb mezőnye lesz, mivel az európai válogatottban Roger Federeren kívül pályára lép Novak Djokovics, Rafael Nadal és Andy Murray is. Míg a világválogatottat Taylor Fritz, Diego Schwartzman, Alex de Minaur, Frances Tiafoe, Félix Auger-Aliassime és Jack Sock alkotja. 

A teniszrajongóknak azonban nem kell kétségbeesni, ha nem jutnak el az idei Laver-kupára, mivel ugyan ez lesz a svájci legenda utolsó tétmérkőzése, bejelentésében leszögezte: természetesen a jövőben is visszatér majd a teniszpályára, csak nem Grand Slam-versenyeken vagy az ATP tornáin. Az idei Laver-kupát szeptember 23. és 26. között rendezik meg a londoni O2 Arénában. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok